Een nachtkasje van mangohout is een duurzame optie

Mangohout komt uiteraard van de mangoboom. Een mangoboom groeit in een tropisch klimaat met warme temperaturen. Op mangoplantages worden mango’s gekweekt. Nadat de boom jarenlang zijn vruchten heeft gegeven, kan het hout gebruikt worden voor mangohouten meubels, zoals nachtkastjes, salontafels, bijzettafels, enz. Er worden dus geen bomen gekapt voor de houtproductie, maar het blijft eigenlijk over nadat de mangoboom minder of geen vruchten meer produceert. Omdat het hout eigenlijk een restproduct is, is een nachtkastje van mangohout een duurzame keuze. Mangohout is een natuurproduct, en elke mangohouten meubel heeft dus weer andere lijnen en kleurschakeringen. Mangohout is een beetje bruin-goud van kleur. Ook kan het gebeitst zijn, waardoor het wat donkerder kleurt. Het is een sterke houtsoort en kan wel wat hebben! Het hout komt niet van een bedreigde boomsoort en hoeft ook niet te drogen.

Een nachtkastje van mangohout in een industrieel interieur

Een mango houten nachtkastje hoeft niet te vallen onder de industriële meubels. Zo zijn er bijvoorbeeld nachtkastjes die helemaal gemaakt zijn van mangohout, of gecombineerd met een andere houtsoort. In die gevallen past het in allerlei interieurstijlen, en heeft het niet echt iets weg van een industrieel nachtkastje. Maar ook regelmatig heeft een nachtkastje van mangohout de kenmerken van een industrieel nachtkastje. Dit komt omdat het mangohout vaak gecombineerd wordt met staal. Dan krijg je de stoere uitstraling die past bij een industrieel meubelstuk. De warme uitstraling van het mangohout combineert goed met juist het stoere en killere karakter van metaal. Mangohout is wat robuust en dit past ook goed bij het stoere karakter van een industrieel nachtkastje. Het vormt ook een goede combinatie, een contrast eigenlijk, met betonnen vloeren of muren binnen een industriële inrichting. Bekijk hier meer over een industrieel nachtkastje!

Welke kenmerken heeft mangohout?

Zoals we al schreven, is mangohout dus een restproduct van de mangoproductie. Daarom lekker duurzaam en goed passend binnen de trend om te letten op duurzaamheid! Een goede tip dus voor je slaapkamer. Wist je verder dat mangohout valt onder het hardhout, dit betekent van goede kwaliteit en dat het tegen een stootje kan? Het mangohout heeft een hoge dichtheid en is daarom slijtvast. Dit vinden wij een goede eigenschap voor een meubel! Zo kan je nachtkastje tegen een stootje en kan hij jarenlang mee. Ideaal! Het hout is een beetje waterbestendig, dit is best wel handig als je bijvoorbeeld een beker water op je nachtkastje hebt staan. Het mangohout zal wat minder snel heftige kringen geven van de beker. 

De kleur en structuur van mangohout

Mangohout is een natuurproduct. Dit betekent dat het hout glooiingen heeft, en kleurverloop. Ook kun je knoesten en kleine scheurtjes tegenkomen. Deze kenmerken benadrukken juist het mooie natuurlijke karakter van mangohout! Het kan dus zijn dat als je 2 nachtkastjes van mangohout koopt, deze net weer andere belijningen en kleuraccenten hebben. Ze zijn nooit tot in elke houtnerf hetzelfde! De kleur van mangohout zouden wij omschrijven als warm, het nachtkastje geeft een warme uitstraling aan je slaapkamer. Het is eigenlijk hout met een goud/bruine kleur, die je dus kan beitsen als het nodig is dat hij wat donkerder wordt.