Een zwevend nachtkastje voor in de slaapkamer

Een zwevend nachtkastje is erg populair. Dit heeft verschillende redenen! We zullen hier de voordelen van een zwevend nachtkastje benoemen, waardoor je een beter beeld zult krijgen wat een zwevend nachtkastje voor in de slaapkamer precies is. Heb je nog geen keuze gemaakt in het soort nachtkastje dat je wilt kopen voor jouw slaapkamer? Lees dan de informatie op onze website over de verschillende soorten nachtkastjes goed door. Zo zul je beter je keuze kunnen maken voor een bepaald soort nachtkastje. Wij hebben in onze webshop de leukste zwevende nachtkastjes voor je geselecteerd!

Een zwevend nachtkastje draagt bij aan het stofvrij houden van je slaapkamer

De naam zegt het al; een zwevend nachtkastje ‘zweeft’ als het ware. Dit lijkt zo, omdat je hem met de achterkant monteert aan de muur van je slaapkamer. Je zou een zwevend nachtkastje dus ook wel een hangend nachtkastje kunnen noemen. Deze nachtkastjes hebben geen pootjes, en raken de grond dus niet. Het grote voordeel is dan ook dat je onder deze nachtkastjes gewoon kunt stofzuigen en/of dweilen! Het zal geen plek worden waar stof zich ophoopt, omdat je er goed bij kunt en het schoon kunt houden.

Een zwevend nachtkastje oogt rustiger

Omdat het aan de muur hangt en geen poten heeft, zorgt een zwevend nachtkastje voor een wat strakker design in je slaapkamer. Er staat minder op de vloer omdat dit nachtkastje hangt en dit kan bijdragen aan een wat rustiger geheel van je interieur in de slaapkamer. Het is wel belangrijk dat je deze stevig aan de muur bevestigd naast je bed, en dat je beide nachtkastje op dezelfde hoogte en breedte van je bed vandaan hangt aan beide kanten als je er 2 nodig hebt. Twee dezelfde, zwevende nachtkastjes passen dus vaak goed in een strak en modern design, eventueel een minimalistisch design. Een hangend nachtkastje heeft vaak een strak en compact design.

Een kleine slaapkamer? Kies voor een zwevend nachtkastje!

Als je een kleine slaapkamer hebt, kan de keuze voor een zwevend nachtkastje ook goed uitpakken. We beschreven hiervoor al dat een zwevend nachtkastje rustiger oogt. Hij neemt minder vloeroppervlak in omdat hij geen onderstel heeft. Met een zwevend nachtkastje kun je in een kleinere slaapkamer de ruimte optimaal benutten! Je hebt dan minder op de vloer staan en met de ruimte onder je nachtkastje, is het een efficiënt nachtkastje. Eventueel kun je nog iets onder het nachtkastje zetten (je pantoffels), een leuke mand, of iets anders. Zo benut je de ruimte in een kleine slaapkamer optimaal. En het geeft een leuke uitstraling om te kiezen voor een wand nachtkastje!

Zwevende meubels zijn populair!

De laatste jaren worden zwevende meubels steeds populairder. Ze dragen bij aan een strak en modern uiterlijk, en hebben als grote voordeel dat er onder goed schoongemaakt kan worden. Doordat zwevende meubels geen poten hebben, creëren ze een leuk zwevend effect! Stevige bevestiging van de zwevende meubels aan de muur is uiteraard wel belangrijk. Ben jij bezig met nieuwe meubels voor je huis? Kijk dan, naast zwevende nachtkastjes, ook eens naar andere zwevende meubels zoals kasten en tv-meubels. Deze populaire meubels passen in een modern en strak design.

De hoogte waarop je een zwevend nachtkastje aan de muur gaat hangen of laat hangen, is wel belangrijk. Het moet een aanvulling zijn op de inrichting van je slaapkamer, dus hier even bij stilstaan, is wel belangrijk. Als advies geven wij altijd, om de bovenlijn van het nachtkastje op dezelfde hoogte te monteren als de bovenlijn van je matras. Dit geeft namelijk eenheid in de slaapkamer, maar ook praktisch is deze hoogte handig. Je wilt wat spulletjes op je hangende nachtkastje kunnen zetten of eventueel in een lade of deurtje als je daar voor kiest. Dezelfde hoogte als je matras is daarom in het gebruik wel prettig. Het is belangrijk om het wand nachtkastje stevig aan de muur te bevestigen, met het juiste materiaal.

Een zwevend nachtkastje is er in verschillende soorten en maten. De 1e keuze die je moet maken, is of je een dicht of open nachtkastje wilt hebben. Wil je er spulletjes in kwijt kunnen en zo ja, moeten deze dan uit het zicht zijn? Als je een open nachtkastje prima vindt, dan kun je kiezen voor een zwevend nachtkastje met een open vak erin. Ook kun je kiezen voor meer een ‘tafelmodel’, dit is eigenlijk meer een plankje dat je aan de muur bevestigd. Hier zit dan geen vakje in. Als je wel spulletjes wilt opbergen, kies dan dus voor een zwevend nachtkastje met een vakje, deurtje of lade. Wil je hem dicht hebben? Dan heb je de keuze uit een nachtkastje met 1 lade, 2 lades of een nachtkastje met 1 deurtje of 2 deurtjes. Het is maar net wat voor soort nachtkastje jij voor jouw slaapkamer mooi en praktisch vindt. Ook zijn er verschillende formaten, een nachtkastje met deurtjes of een lade zal onder wat verder doorlopen, deze neemt wat meer ruimte in beslag en is minder minimalistisch. Wil je echt een minimalistisch nachtkastje, kies dan voor een plankje als nachtkastje, of voor een nachtkastje met een open vakje of 1 lade of een klein deurtje. Heb je meer opbergruimte nodig? Kies dan voor een hangend nachtkastje met 2 of meer lades, of met een deurtje (of 2 deurtjes).