Een rotan nachtkastje in je slaapkamer

Een rotan nachtkastje zien we steeds vaker. Het geeft de slaapkamer eigenlijk een natuurlijke en duurzame uitstraling, wat helemaal past in de trends van de laatste jaren. Een rotan nachtkastje zou je kunnen indelen in de retro of Bohemian inrichting. Ook vinden wij het wel passen bij een Botanische stijl. Het heeft een natuurlijke look, een beetje retro, daarom past het goed in deze stijlen van inrichting in je slaapkamer. Je ziet dat de rotan nachtkastjes de laatste jaren in opkomst zijn. Wij volgen deze trend en kiezen voor jou de leuke rotan nachtkastjes uit!

Waar is een rotan nachtkastje eigenlijk van gemaakt?

Een rotan nachtkastje is dus gemaakt van rotan. Rotan zijn eigenlijk dikke lianen, die komen van de rotanpalm.  Zoals de naam al doet denken, groeit deze plant in tropische gebieden. Vaak zijn er plantages opgezet speciaal voor de productie van rotan, zodat dit niet ten koste gaat van het natuurlijke groeigebied van de palm. Het zijn stevige lianen, niet hol. Dus niet te verwarren met bamboe, dat juist wel hol is. Vaak worden de rotan lianen gevlochten, wat een leuke en speelse uitstraling geeft aan het nachtkastje. Het is sterk materiaal maar wel flexibel in het maken van meubels, en door het gevlochten karakter krijgt het nog meer stevigheid. Rotan is dus een natuurlijk materiaal, wat niet fabrieksmatig wordt geproduceerd. Het is een milieubewuste keuze om te kiezen voor een rotan nachtkastje! Vaak wordt het rotan gecombineerd met bijvoorbeeld een houten onderstel of pootjes, als dit massief hout is, is dit ook een natuurlijk materiaal.

Een rotan nachtkastje met een warme uitstraling

De natuurlijke materialen van rotan, geven een nachtkastje een warme uitstraling. Rotan valt onder de beige-bruin tinten, dit past in een natuurlijk kleurenpallet met aardse kleuren en kleuren uit de natuur. Het heeft een redelijk lichte uitstraling. Omdat de rotan gevlochten is, is het nachtkastje niet saai en heeft het wat meer dan alleen een minimalistische uitstraling. In een strak en modern interieur zouden wij geen rotan nachtkastje adviseren. Vaak wordt het rotan gecombineerd met houten pootjes of een houten onderstel, wat goed bij elkaar past. Het kleurenpallet van naturel hout en rotan ligt bij elkaar in de buurt en draagt bij aan de ‘lichte look’ van een rotan nachtkastje.

Is Rotan toch niet helemaal jouw stijl? Bekijk dan meer over een industrieel nachtkastje, zwevend nachtkastje, zwart nachtkastje of een mango houten nachtkastje!